top of page

Kontserdihooaeg 2020/2021. Vanemuine


Millised kontserdid ootavad kuulajaid ees uuel hooajal?

Vanemuise teatri muusikaosakond pakub uuel hooajal nii püsirepertuaaris olevat kvaliteetset klassikat kui ka uuslavastusi, milledest esimene on Gaetano Donizetti ooper “Linda di Chamounix” (esietendus 13. märtsil) ja teine Ardo Ran Varrese ooper “Põrgupõhja uus Vanapagan” A. H. Tammsaare samanimelise romaani ainetel (esietendus 14. mail); mõlema muusikaline juht on Risto Joost. Varasemast on repertuaaris edasi ooperid Puccini “Madama Butterfly”, Tšaikovski “Jevgeni Onegin”, Bizet’ “Carmen” ja ballettidest Prokofjevi “Romeo ja Julia”. 28. novembril esietendub muusikal “Nunnad hoos”, mille muusikaline juht on Taavi Kull.

Lisaks on meil eriilmelised hooaja ava- ja lõppkontserdid, traditsiooniks saanud jõulukontsert ja “Memory” kontserdisari Martin Sildose juhatusel ning kontsertetendus “Eesti ballaadid” erinevates Eesti linnades, dirigent Risto Joost, lavastaja Mare Tommingas.

Saabuva hooaja kõrgpunktideks on iga etendus, mida Vanemuises näha saab, aga loomulikult on uuslavastustel oluline kaal kogu hooaja lõikes. Lisaks veel kontsertmuusika Vanemuise muusikakollektiivide esituses, mida kuuleb erinevatel lavadel üle Eesti.

Milliseid piiranguid või takistusi on uue hooaja koostamisel tekkinud seoses koroonakriisiga?

Kuna koroona-kriis sai alguse lõppenud hooaja viimasel kolmandikul, siis algava hooaja planeerimist mõjutas see päris tugevalt. On nii esietendusi, mis lükkusid uude hooaega kui ka repertuaaris olnud tükke, mida mängitakse nüüd teistsuguses proportsioonis. Kahjuks kõiki ärajäänud sündmusi edasi lükata polnud võimalik, osad lihtsalt jäidki ära.

Kõikide nende plaanide taustal eksisteerib samal ajal suur teadmatus – kas me saame hooajaga alustada, palju publikut teatrisse lubatakse ja kas publik ikka tuleb.

Õnneks on mõningad suvised kultuuriüritused näidanud, et teatri- ja muusikahuvi pole inimestes kadunud, nii et lootust on.

54 views
bottom of page