top of page

Kontserdihooaeg 2020/2021. Eesti Jazzliit


Millised kontserdid ootavad kuulajaid ees uuel hooajal?

MTÜ Eesti Jazzliidul on missioon edendada originaalmuusika esitamist ning sellest lähtuvalt on meie programmis palju n-ö autorikontserte. Sel sügisel on esinemas tavapärasest rohkem kodumaiseid artiste. Lisaks lükkusid mitmete kevadesse planeeritud kollektiivide kontserdid sügisesse.

Kuidas on hooaeg üles ehitatud ja struktureeritud?

Septembris alustame traditsioonilise hooaja avakontserdiga, millega kaasneb tavapärasest suurem produktsioon ning pidulikkus. Kõikides Eesti jazziklubides toimuvad kontserdid teatud regulaarsusega, mis parasjagu vastavas kohas publikule sobiv tundub. Millised on saabuva hooaja oodatavad kõrgpunktid?

Ootan väga Maria Faust “Sacrum Facere” kontserte septembri alguses: ansambel esitleb uut albumit, mis on minu arvates vaimustav. Üks eriline sündmus on veel Johannes Laasi ansambli kontsert, mis toimub oktoobris koostöös Viljandi kitarrifestivaliga.

Milliseid piiranguid või takistusi on uue hooaja koostamisel tekkinud seoses koroonakriisi ja selle järgse ajaga?

Mõned rahvusvahelised koostööprojektid on lükatud 2021. aastasse. Usun, et see on mõistlik samm, kuna nendega kaasnevad suured rahalised riskid. Praeguse seisuga ootame muusikuid Itaaliast ning Prantsusmaalt, kuid muidugi oleme valmis ootamatusteks ning võimalusel leiame kohaliku asendusesineja.7 views
bottom of page