top of page

Sünergia korra ja kaose vahel

Sten Heinoja 27. oktoobril Pärnu kontserdimajas ja 2. novembril Estonia kontserdisaalis. Kavas Skrjabin ja Mozart.


Kuidas kujunes kontserdikava, miks on kavva valitud just need teosed?

Teosed valisin mõttega, et kontserdil tekiks sünergia täieliku korrapära ja kaose vahel (see jääb siis publiku otsustada, milline on korrapärane ja milline kaootiline). Mind on alati huvitanud erinevate kõlade vahelised seosed ning Skrjabin ja Mozart pakuvad mulle interpreedina selles osas kõige suuremat pinget.


Millised on soovid ja unistused interpreedina, mida tahaks tulevikus tingimata teostada?

Interpreedina on mul noorena olnud suured unistused, mille ma ka järjepideva töö ja pühendumisega suuremal või vähemal määral olen täide viinud. Praeguses eluetapis on raske tuua välja midagi, mida ma interpreedina kindlasti soovin teha, sest soovid teha ägedat muusikat koos erinevate kunstnike ja indiviididega on justkui täitunud. Kuid ma ei välista, et tulevikus, kui ma kasvan nii inimese kui interpreedina, need soovid ja unistused jällegi täienevad ning leian taaskord midagi, mille nimel töötada.

Millised on olnud viimase aja suurimad elamused?

Elamuste alla ma liigitaksin terve eelmise aasta koroonaaja, kuna see aeg oli maailmas niivõrd teistmoodi võrreldes sellega, millega me harjunud oleme. Isiklikus elus toimusid muutused, mis olid juba ammu vajalikud, aga mille jaoks oli puudunud see viimane tõuge. Ausalt öeldes olen viimase pooleteise aasta jooksul inimesena tohutult arenenud, olen õppinud uusi asju, uurinud, lugenud, tundnud huvi asjade vastu, mis jäävad klassikalisest muusikast väga kaugele ning mul on selle üle ainult kõige parem meel!


Sten Heinoja. FOTO KAIRIT LEIBOLD


43 views

Comments


bottom of page