top of page

Pink String Quartet debüteeris Saksamaal


Milline meeleolukas valentinipäeva kontsert see oli, kui Pink String Quartet Tallinnast tõi Berliinis ettekandele Henry Mancini, Nino Rota, Paul Anka, Freddie Mercury ja veel mõne teise helilooja igihaljaid teoseid. Kontserti õdusas Blackmore’i Music Room’is modereeris Liis Kolle.

See oli tšellist André Pere, kellel tuli idee luua selline natuke teistmoodi keelpillikvartett. Koos EMTAs õppinud viiuldaja Kaidi Ugandi, vioolamängija Kaur Kuurme ja viiuldaja Kaarel Veenrega asutas ta selle ansambli 2019. aastal ja veenis kõiki mängima šokeerivatel roosadel instrumentidel.

Kuid selle ansambli unikaalne müügiidee ei peitu mitte ainult pillide värvis, vaid ka pillides endis. Tšello, kaks viiulit ja vioola on tehtud kõrgtehnoloogilisest ja futuristlikust karbonfiibrist, s.o materjal, mida kasutatakse auto- ja lennukitööstustes. Saksa kompanii Mezzo-Forte toodab neid ilusaid pille nüüd juba kümme aastat ja on saanud nende kõlaomaduste eest mitmeid preemiaid. Kõnealused pillid on temperatuurimuutustele ja niiskusele väga vastupidavad – need on kaks faktorit, mis tugevalt mõjutavad puidust instrumentide kõlaomadusi. Mezzo-Forte disainer ja omanik dr Jörg Kleinalstede oli kontserdil ka ise kohal ja kuulduga väga rahul. See oli ka esimene kord, kui ta kvartetiga isiklikult kohtus. Ta jutustas publikule, et ei võtnud algul André Pere e-maile isegi tõsiselt – kes võiks tahta selliseid šokeerivalt roosasid instrumente –, enne kui mõistis, et Pere neid tõesti soovib. Kõik olid kuuldust vaimustuses ja eriti rahul kõlaga, mis oli täidlane, emotsionaalne ja just parajal määral svingiv, mis on sellele repertuaarile omane.

Jälgime huviga Pink String Quartet’i edasist arengut.

Inglise keelest tõlkinud Ia Remmel

149 views
bottom of page