Suri vene helilooja Sergei Slonimski

19/03/2020

 

 

88-aastaselt suri vene helilooja Sergei Slonimski (12. VIII 1932 – 9. II 2020), kes ligemale kuue aastakümne pikkuse tegevusaja vältel jättis endast muusikalukku 34 sümfooniat, 8 ooperit, 3 balletti, vokaalteoseid, filmimuusikat ja hulgaliselt kammermuusikat. 1960. aastatel oli ta vene muusikas pisut mässumeelne dodekafoonilise muusika propageerija, kes olude survel pidi pöörduma folkloristlikuma stiili poole. Samuti on tema muusikas džässi ja neoromantilise muusika mõjusid.

 

Slonimski sündis 1932. aastal Peterburis, komponeerimisega tegi ta algust 11-aastaselt. Tema isa oli kirjanik Mihhail Slonimski. Leningradi konservatooriumi lõpetas ta 1958. aastal ning aasta hiljem asus samasse majja juba õppejõu kohale. Slonimski juures on õppinud näiteks helilooja ja muusikakriitik Igor Garšnek, samuti palju noori heliloojaid Koreast, Hiinast, Itaaliast, Saksamaalt, Iraanist ja Ameerikast.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload