top of page

EIL-i preemia aasta interpreet

14. veebruaril anti EIL-i festivali “Virmalised” lõppkontserdil esmakordselt välja aasta interpreedi preemia. Sellega soovib EIL tunnustada meie parimaid interpeete. Ettepanekuid preemia kandidaatidele teevad EIL-i liikmed ning otsuse langetab liidu juhatus. Esimese aasta interpreedi preemia pälvis tšellist Marcel Johannes Kits suurepärase esinemise eest möödunud aastal George Enescu nimelisel rahvusvahelisel konkursil, kus ta pälvis esikoha, ning silmapaistva kontserttegevuse eest Eestis ja välismaal.

Marcel Johannes Kits võitis 2013. aastal esimese telekonkursi “Klassikatähed”, pälvis esikoha 2015. aastal Eesti keelpillimängijate konkursil ning esikoha ja kaks eripreemiat Austrias Brahmsi-nimelisel rahvusvahelisel konkursil Austrias 2016. aastal. Praegu jätkab Marcel Johannes Kits õpinguid Berliini kunstide ülikoolis.

20 views
bottom of page