top of page

Kaunite kunstide kooli direktoriks valiti Eero Raun

Eero Raun. FOTO TANEL MEOS

Eero Raun. FOTO TANEL MEOS

Tallinnas loodava kaunite kunstide kooli direktoriks valiti Eero Raun. Esialgse plaani järgi peaks TMKK, G. Otsa nim Tallinna muusikakooli ja Tallinna balletikooli ühendava unikaalse kutseõppeasutuse uus hoone valmima 2021. aastaks. Suvel toimuvad krundil veel arheoloogilised kaevamised.

Kool hakkab ühise katuse all pakkuma põhikooli, gümnaasiumi ja kutseõpet klassikalise ja rütmimuusika ning balleti ja kaasaegse tantsu erialadel. “See kool ei ole pühendatud mitte niivõrd huvihariduse laia leviku horisontaalile, kuivõrd selle vundamendilt üles kasvatatud tippu pürgimise vertikaalile,” ütles Eero Raun.

Haridus- ja teadusministeerium on nüüdseks loobunud ideest paigutada valmivasse hoonesse veel ka Tallinna riigigümnaasium. Kaunite kunstide kooli loomiseks on riik eraldanud 33 miljonit eurot. “Selle hoone maksumus hakkab olema kindlasti üle 40 miljoni, tänane seis on see, et oleme rahul nende võimalustega, mis praegu on ja töötame selle nimel, et saaksid olema ka puuduvad summad,” sõnas Eero Raun.

Oma tugevuseks peab uus koolijuht oskust kuulata ja teha meeskonnatööd. “Kõige olulisemad on inimesed ja need inimesed, kellega hakkame seda kooli nii sisus kui vormis üles ehitama. Need inimesed inspireerisid mind kandideerima ning inspireerivad kindlasti ka edasi tööle.”

Eero Raun on töötanud vabariigi presidendi ning rahvusooperi nõunikuna, olnud ametis kolmes ministeeriumis, panganduses ja televisioonis.

46 views
bottom of page