top of page

Konkursitulemusi

23.–28. oktoobrini toimus Nizzas X rahvusvaheline Nice Côte d’Azur klaverikonkurss. Seal saavutas II koha TMKK õpilane Kadri Meitus (õp J. Rostovtseva). Konkursil osales üle 200 pianisti Prantsusmaalt, Iirimaalt, Hiinast, Jaapanist, Itaaliast, Venemaalt, Rumeeniast, Saksamaalt, Leedust, Šveitsist, Serbiast, Poolast ja Eestist. Žüriisse kuulusid pianistid ja pedagoogid Gruusiast, Marokost, Rumeeniast, Poolast, Prantsusmaalt, Hiinast, Jaapanist, Šveitsist ja Austraaliast.

*

G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli klaveriõpilased olid edukad VIII rahvusvahelisel György Ferenczy nimelisel konkursil Budapestis. Karl Reimand (õp Ülle Sisa) sai III koha, Arina Makarenko (õp Ülle Sisa) ja Jekaterina Tšernõševa (õp Ia Remmel) diplomid. Konkursil osales ligi 200 noort pianisti erinevates vanuserühmades. Osavõtjad maad olid Ungari, Poola, Läti, Leedu, Venemaa, Ukraina, Saksamaa, Austria ja Ažerbaidžaan.

*

27. XI – 3. XII viidi Riias läbi rahvusvaheline A. Dombrovski nimeline keelpillimängijate võistlus. See on suuremahuline, kolme vooruga konkurss, kus finaalis tuleb esitada tervikuna kontsert orkestriga. Osalesid noored muusikud Lätist, Leedust, Eestist, Venemaalt, Saksamaalt, Rumeeniast, Inglismaalt, Mehhikost, Taivanist, Singapurist ja Hiinast. Konkurss toimus kahes vanuserühmas, TMKK-st osales neli õpilast. Tšellistid Kasper Inno ja Maria Mutso tegid tublid etteasted I voorus, Ekke Rainer Arndt (õp M. Laas) saavutas tšellode A-rühmas II koha ning eripreemia, viiuldaja Triinu Piirsalu (õp T. Peäske) viiuldajate B-grupis samuti II koha. Konkursi parima kontsertmeistri preemia sai Signe Hiis.

*

Kaunases toimus IV rahvusvaheline konkurss “Kaunas Sonorum”. Konkursil osales erinevates pillirühmades ja vanusekategooriates üle kuuesaja noore muusiku. Võisteldi viies kategoorias: vokaal, keelpillid, puhkpillid, klaver ja akordion. Klaveri erialal sai B-kategoorias III koha Anna Arsenjeva (Nõmme MK, õp V. Ljutova). Keelpillide erialal saavutas B-kategoorias II koha Uku Toots (Elleri MK, õp E. Roosaar), C-kategoorias III kohad Johannes Palm (Elleri MK, õp K. Eeroja-Põldoja) ja Liilian Lember (TMKK, õp S. Kuulmann) ning diplomi Erik Rauk (TMKK, õp N. Murdvee). A-kategoorias said diplomid Maria Martin (TMKK, õp M. Laas) ja Aleksandra Serebrjakova (TMKK, õp N. Murdvee), D-kategoorias Martin Torp (TMKK, õp K. Olt) ja E-kategoorias I koha Kristjan Kannukene (EMTA). Puhkpillide erialal sai D-kategoorias III koha Siret Sui ning diplomid Kleer Suursild ja Laura Pähkel (kõik TMKK, õp Mihkel Peäske). E-kategoorias sai III koha Jakob Peäske ja Hanna Taube (EMTA). Vokaali A-kategoorias sai III koha Sille Reinsalu ja B-kategoorias diplomid Sandra Laagus (TMKK, õp T. Ella) ja Filipp Varik (TMKK, õp U. Joller).

*

Riias toimus 30. XI – 1. XII K. Izartsi nimeline madalate vaskpillide konkurss. TMKK õpilastest saavutas A-grupis II koha Mart Erik Põdra ja C-grupis I koha Kaspar Oskar Kramp (õp A. Kontus).

*

8. detsembril oli Tartu I muusikakoolis XVIII A. Russaku nim noorte pianistide konkurss. Õpilasi hindas žürii koosseisus: Eeva Sarmanto-Neuvonen, Ventis Zilberts, Donaldas Racys.

TULEMUSED

III klass: I koht Elisabeth Herta Laht (Elleri MK, õp T. Konks), Kalju Yuan Pechter (Ülenurme MK, õp K. Tavita); II koht Teele Siim (Tartu I MK, õp J. Golub); III koht Saara Vilson (Elleri MK, õp I. Joamets), Jakob Veske (Tartu I MK, õp E. Tamra), Julia Evelin Vaht (Tartu II MK, õp A. Selliov); diplom Joosep Sootla (Tartu I MK, õp E. Tamra), Marie Oras (Tartu II MK, õp T. Ernits), Kaia Põldmaa (Elva MK, õp A. Hernits).

IV klass: I koht Mattias Oll (Ülenurme MK, õp K. Tavita); II koht Kadriann Vengerfeldt (Tartu I MK, õp T. Noor); III koht Laura-Liis Saks (Valga MK, õp H. Karja); diplom Erika Kuznetsova (Tartu I MK, õp J. Golub).

V klass: I koht Magnus Pikksaar (Elleri MK, õp I. Joamets); II koht Katrin Saks (Tartu I MK, õp M. Ruusmaa); III koht Liisa Maria Artma (Tartu I MK, õp T. Noor).

VI klass: I koht Karina Agnes Raudkats (Tabivere HK, õp J. Golub); II koht Mairiin Otsing (Tartu I MK, õp T. Noor); III koht Laura Karolina Gradickaite (Tartu II MK, õp A. Selliov).

VII klass: I koht ja eripreemia Sander Sirge (Tartu I MK, õp T. Noor); II koht Victoria Albert (Tartu II MK, õp I. Sokova); III koht Pauliine Vähi (Tartu I MK, õp T. Noor); diplom Jekaterina Voznjuk (Tartu I MK, õp M. Ruusmaa), Hanna Liis Tamm (Tartu I MK, õp A. Aljanaki).

57 views
bottom of page