top of page

Frank Gehry projekteerib Los Angelese noorteorkestri keskuse


Frank Gehry projekteeritud Walt Disney kontserdimaja.

2003. aastal valminud Los Angelese filharmoonikute praeguse kodusaali, Walt Disney kontserdimaja arhitektilt Frank Gehrylt oodatakse projekti Los Angelese filharmoonikute noortekollektiivi YOLA (Youth Orchestra Los Angeles) hoonele. YOLA noorteprogrammi asutas 2007. aastal Los Angelese filharmoonikute muusikaline juht Gustavo Dudamel, praegu on sellega liitunud ligi tuhat noort. Programmi eeskujuks on muidugi Venezuela El Sistema, mille Dudamel teatavasti ka ise oma nooruses läbis. Senini on YOLA eksisteerinud tänu headele toetajatele, kelle ruumides on saanud tegevusi läbi viia. Nüüd, Los Angelese filharmoonia 100. hooaja lähenedes, saab YOLA programm lõpuks päris oma hoone. Frank Gehry projekt näeb ette, et Los Angelese Ingelwoodi linnaosas asuv rohkem kui 1500-ruutmeetrine endine pangahoone muudetakse YOLA keskuseks, kuhu mahutatakse nii administratsioon kui ka sobivad õpperuumid.

7 views
bottom of page