top of page

Minu helisev maailm. Annabel Soode / Ooper-Kvartett.


19. aprillil esitleti rahvusooper Estonia talveaias Ooper-Kvarteti uut plaati Teatritöö kõrval aktiivselt kontserte andvale ansamblile (koosseisus Henno Soode, Eivin Toodo, Kerstin Tomson ja Mati Leibak) on see juba kolmas helikandja. Uue plaadi teeb aga erakordseks asjaolu, et kvarteti ees solistina üles astuv Annabel Soode on vaid 12-aastane. Tema noorus ja siirus on kuulda tema puhtas loomulikus hääles ja väljenduse sugestiivsuses.

Annabel alustas muusikaõpinguid 5-aastaselt viiuliga, mis on arendanud tema kuulmist ja mõtlemist ning andnud hea aluse ka improvisatsiooniga tegelemiseks. Lauljana on ta esinenud Estonia talveaia sarjas “Kontserdid kõige pisematele” ning koguperekontserdil “Piparkoogimaa”. 2016. aastal alustas Annabel õpinguid vast loodud Hanna-Liina Võsa muusikalikoolis. Näitlejakogemuse on ta saanud Variuse teatri etendustes “Undset” ja “Suurem kui saatus”.

Plaadi kontseptsioon on lihtne, koostatud tuntud muusikalide ja filmide hittidest. Esitused on traditsioonilises võtmes, eemärgiga mitte üllatada, vaid esitleda noore lauljatari praegusi oskusi. Hoolimata oma noorusest on Annabel artistina väga mitmekülgne. Ühtviisi hästi kõlavad nii lembeviisid “Ooperifantoomist” kui ka karakterlaulud. Kõige eredamalt jäidki meelde just viimased, kus Annabel matkib erinevate tegelaste tämbreid (Rodgers/ Hammerstein “Üksik kitsekarjus”, Ehala “Rahalaul”). Plaadiesitlusel võisid kõik kuulajad imetleda ka tütarlapse näitlejameisterlikkust, sest kõik lood olid nappide vahenditega mingil määral lavastatud. Tihti ei ole täiskasvanud professionaalidelgi nii head diktsiooni, nagu sellel plaadil kuulda. Omalaadne julgustükk on noorukese lauljanna a cappella-versioonis Valgre “Muinaslugu muusikas”. Lõpunumbris, Bacharachi/Davidi “Raindrops Keep Fallin’ on My Head”, on võluvalt palju õhku, kergust ja värsket kevadist hingamist. Kiidaksin ka Kerstin Tomson ja Mati Leibaku arranžeeringuid, kvartett kõlab fantaasiarikkalt ja orkestripäraselt, keelpillidele lisab värvi maitsekas annuses lisatud klaver (pianist Hain Hõlpus).

379 views
bottom of page