top of page

TMW artistipreemiad

Tallinn Music Weeki tänavused artistipreemia Telliskivi Creative City Award pälvisid post-popi produtsent ja laulja Mart Avi, multiinstrumentalist Erki Pärnoja ning elektropopi artist NOËP. TMW muusikatööstuse esindajatest delegaadid valisid auhinnasaajad TMW-l esinenud 133 Eesti artisti seast. Kõigi võitjate puhul märgiti veenvat esitust, selgelt eristuvat helipilti ja artistlikku kuvandit ning ekspordipotentsiaali.

Mart Avi puhul rõhutati enim tema esituse terviklikku kunstilist kontseptsiooni, moodsat ja omakõlalist helipilti ning mängulist vokaali. Mõjuka muusikakriitiku ja -kirjaniku Simon Reynoldsi sõnul eristus Mart Avi eeskätt oma teatraalsuse ja artistlikkusega; briti muusikaveebi Drowned in Sound ajakirjanik Anastasia Connor nimetas Avit aga “tõeliseks žanrijärgse ajastu artisti kehastuseks” ning tema ülesastumist TMW-l üheks oma viimaste aastate erakordsemaks kontserdielamuseks.

Erki Pärnoja puhul toonitasid TMW delegaadid tema muusika ainulaadset põhjamaist laengut, impressionistlikke kitarrikäike, filmilikku kõlapilti ning kogu bändi kõrget pillimängu taset. USA raadiojaama KEXP programmijuht Chris Kellogg nimetas Pärnoja ja tema bändi “fantastiliseks avastuseks” ning Tape Op muusikaajakirja toimetaja Alex Maiolo sõnul on Efterglow muusikas põhjamaalastele ainuomast “maastiku-heliriba” tunnetust.

Elektroonilise indie-popi artist NOËP ehk Andres Kõpper pälvis muusikatööstuse delegaatide tähelepanu oma publikut haarava kavaga. Prantsuse muusikaagentuuri Junzi Arts booker’i Clotaire Buche’i sõnul on NOËP “järgmine suur asi” ning ka USA Minneapolis Magazine’i ajakirjanik Jeffrey Barney leidis multiandekast ühemehebändist ohtralt rahvusvahelise kõlapinna potentsiaali.

TMW artistipreemia on varem võitnud Popidiot (2009), Iiris (2010), Ewert and The Two Dragons (2011), Talbot (2012), Elephants From Neptune (2013), Odd Hugo (2014), Maarja Nuut (2015) ja I Wear* Experiment (2016).

bottom of page