top of page

Eesti muusikute uued kavad kevadisel jazzipeol

XXVIII korda toimuval rahvusvahelisel festivalil “Jazzkaar” kõlab muusika kõikjalt maailmast, kuid tähelepanuta ei jää ka Eesti muusikute värske looming.

Festivali avavad 21. aprillil Vabal Laval üles astuvad saksofonist Maria Faust ja Taani laulja-näitleja Kira Skov. Muusikud ühendasid oma energia uudisteoses “In the Beginning” (solistile, koorile ja ansamblile). Muusika salvestati Ilmjärve õigeusu kiriku erilises atmosfääris. Eesti pärimusest inspireeritud albumit luues süüvis Faust kodumaisesse müstikasse, jõudes religioossete kaemusteni.

Üks Eesti silmapaistvamaid pianiste Kristjan Randalu tutvustab festivalil uut rahvusvahelise haardega kvintetti Limes Occidentalis. Grupi liikmeid seob sarnane elukäik – sirgumine kodumaal, siirdumine välismaale ja globaalne suhtlemine muusika keeles. “Jazzkaare” raames on ka festivali “Saksa kevad” avaüritus, kus 26. aprillil saab Vabal Laval osa värske kava esmaesitlusest.

Lauljatar Liisi Koikson esitleb 23. aprillil Vabal Laval uut kauamängivat “Coffee for One”, mille muusikat on mõjutanud Londoni perioodi suurlinna meeleolud ja üksindus.

Helilooja ja kitarristi Erki Pärnoja filmilikule tunnetusele toetuv muusika western-kitarridele ja analoogsüntesaatoritele on jõudnud ajaliku elu lõplikkust käsitlevale teemaplaadile “Efterglow”. Uue albumi kaheksaosaline rännak võtab vaatluse alla laia tunneteskaala. Seda muusikat saab nautida 27. aprillil Punases Majas.

18 views
bottom of page