top of page

Eesti muusikud Hiinas


Tallinna Kammerorkester Hiinas Wuhanis Qintai kontserdimajas. FOTO TKO

Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester olid 19. – 25. novembrini kontserdireisil Hiinas, kus Risto Joosti juhatusel esitati Arvo Pärdi loomingut: “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks”, “Aadama itk”, “Fratres” ja “Te Deum“, lisapalaks kõlas Pärdi “Vater Unser“. Viis kontserti toimusid mainekates kontserdipaikades Pekingis, Wuhanis, Changshas ja Shanghais. Huvi kontsertide vastu oli väga suur, ligi 2000-kohalised saalid olid välja müüdud. Ehkki publik varieerus lastest eakateni, kuulati esinejate sõnul Pärdi nõudlikku muusikat väga tähelepanelikult. Risto Joost märkis, et kuna varem pole Eesti muusikakollektiivid Hiinas Pärdi loominguga täispikka kontserti andnud, siis oli raske publiku vastuvõttu ennustada. EFK laulja Karin Salumäe: “Kui võrrelda praegust turneed 2014. aasta sügisel toimunud kammerkoori kontserdireisiga, siis seekord tajusime publiku suuremat teadlikkust ning võimet nautida ka muusikalisi pausihetki, mis on Pärdi teoste mõistmisel olulised. Oleme väga rahul ja õnnelikud, kogedes siinse publiku sooja vastuvõttu ja siirast aplausi, aga ka kõrgel tasemel kontserdikorraldust.” Turnee korraldas Tallinna Kultuuriamet koostöös Pekingi Keelatud linna kontserdiorganisatsiooniga.

28 views
bottom of page