top of page

Erkki-Sven Tüür


Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia. Erakordne loominguaasta, flöödikontsert “Lux Stellarum” ja X sümfoonia.
“Ma eriti ei usu, et muusika inimesi paremaks teeb, sest tahe muutuda peab ikka inimesel endal sees olema. Muusika võib kaasa aidata, töötada stimulaatorina. Aga et ta ise niivõrd maagilist jõudu omaks … Me oleme läbi ajaloo näinud küll, kuidas muusikalembesed diktaatorid või muud võimukandjad on igasugu sigadusi teinud, hoolimata sellest, mida nad naudivad oma jõudehetkel. Mida muusika abil saab võimendada, on minu kui ühiskonna liikme või kodaniku positsioon. Kui ma olen saanud kas teose pealkirja, saatesõna või vokaalteose puhul tekstikorpuses peituva sõnumi kaudu midagi välja öelda, olen ühe teoga näidanud oma arusaamist maailma asjadest – mul on mõnevõrra kergem elada pärast seda.”
Ajakiri Muusika nr 8-9 2019. Kristel Pappel, “Kujutlusest kõlamiseni ehk helilooja katkematu teekond. Intervjuu Erkki-Sven Tüüriga”.


57 views

Comments


bottom of page