Karina Canellakis Londoni filharmooniaorkestri uus peakülalisdirigent

08/05/2020

Londoni filharmooniaorkester määras septembrist 2020 orkestri peakülalisdirigendiks noore ja särava ameeriklase Karina Canellakise. Canellakis on pärit muusikute perekonnast, hariduse omandas ta Juilliardi muusikakoolis ja Curtise instituudis. Canellakisel on ka viiuldajaharidus, 2005–2007 oli ta viiuldaja Berliini filharmoonia orkestriakadeemias, kus Sir Simon Rattle julgustas teda asuma dirigenditeele. Canellakis tõusis dirigendina rahvusvahelisele areenile 2016. aastal, mil võitis Sir Georg Solti nimelise rahvusvahelise dirigeerimiskonkursi. Praegu on Canellakis Madalmaade Raadio filharmooniaorkestri peadirigent ja Berliini Ringhäälinguorkestri peakülalisdirigent. Karina Canellakis juhatab Londoni filharmooniaorkestri kontserte Royal Festival Hallis terve 2020/2021. hooaja vältel, juhul kui kontserdid COVID-19 viiruse tingitud eriolukorras ära ei jää.

 

 FOTO MATHIAS BOTHOR

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload