top of page

Rahvusvaheline plaadipoepäev lükkub koroonaviiruse tõttu edasi


Rahvusvahelise plaadipoepäeva korraldajad otsustasid, et koroonaviiruse kiire leviku tõttu lükatakse seekordne plaadipoepäev (Record Store Day) edasi 20. juunile. Esialgse plaani kohaselt pidanuks plaadipoepäev toimuma 18. aprillil. Korraldajad usuvad, et otsus annab plaadipoodidele üle maailma võimaluse sellest päevast enim teenida ja sisulist kasu saada. Pidu tahetakse korraldada siis, kui kõik saavad turvaliselt koguneda.

Plaadipoepäeva korraldatakse üle maailma alates 2007. aastast ühel aprillikuu laupäeval, mille puhul annavad artistid välja kas seniavaldamata materjali või juba tuntud lugusid täiesti uuel kujul ja mis jõuavad poelettidele just sel päeval. Tänavuse plaadipoepäeva raames lubasid ainulaadsete plaatidega välja tulla Billie Eilish, Gorillaz, The Cure, The Black Keys jpt. Ka Eestis on juba aastaid mitmed poed sellega liitunud, siin tähistavad plaadipoepäeva World Clinic, Biit Me ja Terminal.

4 views
bottom of page