top of page

Loomisel on Moskva Suure Teatri filiaal Kaliningradis


25. veebruaril oli Kaliningradis Oktjabrski saarel uue kultuurikvartali nurgakivi asetamise pidu, millele järgnes suur galakontsert Svetlogorskis Merevaigu saalis, kus esinesid Moskva Suure Teatri orkester, koor ning ooperi- ja balletisolistid. Pidustusteks oli ka põhjust. Nimelt avab Moskvas Suur Teater Kaliningradi ehitavas kultuurikvartalis oma esimese filiaali. Samasse kvartalisse on plaanis ehitada veel kultuurilis-hariduslikke hooneid. Näiteks on sinna planeeritud Tšaikovski-nimelise konservatooriumi muusikakeskkool, Tretjakovi galerii, Suure Teatri balletiakadeemia, õpilaste ühiselamu ja veel palju muud. Kvartal peaks valmima 2023. aastal. Kaliningrad, varasem Königsberg, oli Ida-Preisimaa pealinn, mis vallutati 1945. aasta jaanuaris ning on siiani Venemaa valduses.

14 views
bottom of page