top of page

Arvo Pärdi autorikontsert ECMi 50. aastapäeval Elbphilharmonie’s


Plaadifirma ECM tähistas oma 50. aastapäeva Hamburgi Elbphilharmonie’s Arvo Pärdi autorikontserdiga. Välja müüdud hiigelsaalis esitasid Pärdi loomingut Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester ja dirigent Tõnu Kaljuste. Kavas kõlasid Pärdi“Fratres”, “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks”, “Aadama itk”, “Salve Regina” ja “Te Deum”. Kontsert läks suure menuga ja sai saksa meedias kiitvaid vastukajasid. Kontserdist tehti ka live-ülekanne, mida jälgiti väga arvukalt.

Plaadifirma ECM on oma tegutsemisaja jooksul paistnud silma eksklusiivse muusikavaliku ja ikoonilise minimalistliku kujundusega. Plaadifirma rajajal Manfred Eicheril on Eesti heliloojatega eriline suhe. Aastal 1984 ilmunud Arvo Pärdi “Tabula rasa” pani aluse ECMi uuele, lääne klassikalisele muusikale keskenduvale sarjale “ECM New Series”. Kokku on ECM salvestanud ja välja andnud üle paarikümne plaadi Arvo Pärdi muusikaga. Pärdi kõrval on ECM salvestanud Erkki-Sven Tüüri, Veljo Tormise, Helena Tulve, Heino Elleri ja Tõnu Kõrvitsa muusikat. Esitajate hulgas on Tõnu Kaljuste ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester ja Vox Clamantis.

19 views
bottom of page