“Eesti muusikaauhinnad 2020”

24. jaanuaril toimunud “Eesti muusikaauhinnad 2020” galal pälvisid kõige rohkem auhindu Anna Kaneelina ja räppar nublu. Möödunud aasta kevadel oma debüütalbumi “Anna Kaneelina” välja andnud Anna Kaneelina ehk Anna Pärnoja pälvis kokku neli auhinda: aasta alternatiiv/indie-album, aasta debüütalbum, aasta naisartist ja aasta album. Neli auhinda pälvis ka räppar nublu: aasta hip-hop/rap/R’n’B artist ja aasta meesartist ning koostöös gameboy tetrisega loodud lauluga “für Oksana” pälvis ta aasta parima laulu ja aasta muusikavideo tiitli.

Auhindade võitjad selgitas välja Eesti fonogrammitootjate ühingu poolt kokku kutsutud ligi 160-liikmeline žürii, mis koosnes erinevates muusika valdkondades Eestis aktiivselt tegutsevatest inimestest, kelle seas oli nii artiste, fonogrammitootjaid, kontsertide korraldajaid, muusikaajakirjanikke, diskoreid kui ka artistide agentuure. Aasta artist selgus rahvahääletusel.

“Eesti muusikaauhinnad” on iga-aastane muusikute suursündmus, mille eesmärk on väärtustada kodumaist muusikat ning tunnustada silmapaistvaid eesti muusikuid ja nende loomingut. Galal esines 20 artisti, õhtut juhtis Trad.Attack!.

Tulemused:

Aasta debüütalbum – Anna Kaneelina “Anna Kaneelina”

Aasta klassikaalbum – Heino Eller “Sümfoonilised poeemid”. Esitajad: ERSO, dirigent Olari Elts

Aasta jazzalbum – Kadri Voorand “In Duo with Mihkel Mälgand”

Aasta etno/folk/rahvalik album – Black Bread Gone Mad “Ayibobo”

Aasta elektroonikaalbum – Bert On Beats “TEN”

Aasta alternatiiv/indie-album – Anna Kaneelina “Anna Kaneelina”

Aasta metal-album – Kannabinõid “3”

Aasta rockalbum – Põhja Konn, Estonian Cello Ensemble, Vox Clamantis “Hetk. InSpereeritud Tüürist”

Aasta popartist – Liis Lemsalu

Aasta hip-hop/rap/R’n’B artist – nublu

Aasta naisartist – Anna Kaneelina “Anna Kaneelina”

Aasta meesartist – nublu

Aasta ansambel – Põhja Konn, Estonian Cello Ensemble, Vox Clamantis “Hetk. InSpereeritud Tüürist”

Aasta artist – 5MIINUST

Aasta parim laul – nublu x gameboy tetris “für Oksana”

Aasta muusikavideo – nublu x gameboy tetris “für Oksana” (režissöör: Marta Vaarik)

Aasta album – Anna Kaneelina “Anna Kaneelina”

Panus Eesti muusikasse – FIX

Räppar nublu. FOTO EMA

Räppar nublu. FOTO EMA

20 views