top of page

Islandlanna võitis filmimuusika Oscari


Hildur Guðnadóttir. FOTO HILDURNESS.COM / ANTJE TAIGA JANDRIG

Hildur Guðnadóttir.FOTO HILDURNESS.COM / ANTJE TAIGA JANDRIG

Islandi helilooja Hildur Guðnadóttir võitis hiljutisel Oscarite galal parima originaalpartituuri preemia filmile “Jokker”. “Jokker” on ameerika psühholoogiline thriller, ideel on seos Batmani lugudega, kuid seda vaadeldakse hoopis teisest aspektist. Filmis käsitleb meie ühiskonnas peituvaid probleeme ja ohte, nagu nihestunud reaalsus, vägivald ja vaimne hälbimus. “Jokker” sai väga populaarseks, filmi peaosatäitja Joaquin Phoenix pälvis Oscari kui parim peaosatäitja. Originaalpartituuri preemial edestas Hildur Guðnadóttir Oscarite valikul selliseid meistreid John Williams, Randy Newman, Alexandre Desplat ja Thomas Newman. Hildur Guðnadóttir on esimene islandlane, kes on Oscari auhinna saanud.

Hildur Guðnadóttir (s 1982) on pärit muusikute perekonnast ja alustas muusikuteed tšellistina. Ta on mänginud mitmetes elektroonilise muusika ja metal-ansamblites. Heliloomingut on Hildur Guðnadóttir õppinud Islandi Kunstide akadeemias ja Berliini Kunstide ülikoolis. Oma loomingus on ta eriti tuntud filmimuusika loojana ja on muuhulgas kirjutanud muusika seriaalile “Tšernobõl”, mille eest ta pälvis Emmy auhinna ja tänavu Grammy auhinna parima filmimuusika eest.

10 views
bottom of page