top of page

Cecilia Bartoli asub juhtima Monte Carlo ooperimaja

Maailmakuulus itaalia metsosopran Cecilia Bartoli – ainulaadse häälega eriliselt andekas ja sarmikas muusik, kes on tuntud ka unustusse vajunud barokkmuusika taaselustajana – asub 2023. aastast ametisse Monte Carlo ooperi direktorina, võttes ametiposti üle seniselt juhilt Jean-Louis Grindalt. Temperamentse ja virtuoosse lauljatari debüüt selle ooperimaja laval oli 1989. aastal ning sellest ajast peale on Bartolil selle kohaga soojad ja tihedad sidemed. Opéra de Monte-Carlo kuulub Monte Carlo kasiino hasartmängude ja meelelahutuse kompleksi juurde. Uusbarokses stiilis ehitise projekteeris prantsuse arhitekt Charles Garnier.

2012. aastast on Bartoli Salzburgi “Whitsuni” festivali kunstiline juht, 2016. aastal rajas ta ajastu instrumentidel musitseeriva ansambli Les Musiciens du Prince-Monaco. Samuti jätkab ta esinemisi maailma erinevais paigus. Bartoli sõnul on töötamine Monte Carlo ooperimajas tema unistus, mis haakub tema jaoks ühe peamise ideega – tuua esile vanemate aegade musitseerimistraditsioone ning täiendada neid innovatiivsete ideedega.

16 views
bottom of page