top of page

Beethoveni-nimelisel konkursil olid võidukad Aasia pianistid

Beethoveni aasta lävel Bonnis toimunud rahvusvahelisel Beethoveni-nimelisel pianistide konkursil olid võidukad Aasia päritolu mängijad. Võitjaks osutus hiina pianist Cunmo Yin, kes praegu täiendab end Hannoveri muusika-, teatri- ja meediakõrgkoolis. II koht ja publiku preemia läks Yuto Takezawale Jaapanist ning III koha sai Shihyun Lee Lõuna-Koreast. Lisaks rahalistele preemiatele saavad laureaadid arvukalt esinemisvõimalusi, nende hulgas sooloõhtu Elbphilharmonie’s ja Leipzigi Gewandhausis ning osavõtt festivalist Kissingen Sommer.

Konkursile valiti osalema 23 pianisti, žüriis olid Pavel Gililov, Dmitri Alexeev, Michel Beroff, Paul Schemly, Saksamaa esindaja Ilona Schmiel, Henri Sigfridsson Soomest, Natalia Trull Venemaalt, Hyong-Joon Chang Lõuna-Koreast ja Hisako Kawamura Jaapanist.

Beethoveni konkurss on asutatud 2005. aastal, toimub iga kahe aasta tagant ja on neljavooruline. Esimeses voorus tuleb mh esitada üks Beethoveni kolmest viimasest sonaadist, teise vooru kavas peab olema sonaat Beethoveni keskmisest loomeperioodist, lisaks veel Beethoveni kaasaegsete loomingut ja romantismiperioodi teos. Järgmine proovikivi on kammermuusika – üks Beethoveni triodest. Finaalis tuleb esitada üks Beethoveni viiest klaverikontserdist.

Bonni linnapea Ashok Sridharan, Pavel Gililov, Shihyun Lee, Cunmo Yin, Yuto Takezawa ja Tim Höttges (vasakult paremale). FOTO telekom.com

Bonni linnapea Ashok Sridharan, Pavel Gililov, Shihyun Lee, Cunmo Yin, Yuto Takezawa ja Tim Höttges (vasakult paremale). FOTO telekom.com

8 views
bottom of page