top of page

Leipzigi Bachi medali pälvib Angela Hewitt

Leipzigi Bachi festival avalikustas oma Bachi medali laureaadi, kelleks on Kanada pianist Angela Hewitt. Medal antakse žürii otsusega inimesele või institutsioonile, kes on andnud suure panuse Johann Sebastian Bachi muusika esitamisel ja edendamisel maailmas. Esimene Bachi medal anti välja 2003. aastal, seekordne medalisaaja on esimest korda naine. Angela Hewitt on auhinna igati välja teeninud, sest tema Bachi interpretatsioonid ja turneed on laialt tuntud ja kõrgelt hinnatud. Žürii tõstis otsuse kaaskirjas esile, et pärast Glenn Gouldi on just (Gouldi rahvuskaaslane) Angela Hewitt järgmine pianist, kes on Bachi klaverimuusika oma karjääri nurgakiviks seadnud. Medal antakse Hewittile üle järgmise aasta Bachi festivali 20. juuni galakontserdil, kus Hewitt esitab Bachi “Goldbergi variatsioone”. Varem on premeeritute seas olnud näiteks Gustav Leonhardt, Helmuth Rilling, Sir John Eliot Gardiner, Ton Koopman, Nikolaus Harnoncourt, Philippe Herreweghe, Herbert Blomstedt, Masaaki Suzuki, Peter Schreier jt,

FOTO https://twitter.com/hewittjsb
FOTO https://twitter.com/hewittjsb

bottom of page