top of page

Klaverikonkurss “Lustlik klaver”

16. novembri oli Lasnamäe muusikakoolis V konkurss Eesti muusikakoolide klaverimängijatele “Lustlik klaver”. Osa võttis 68 õpilast 25 muusikakoolist. Suur hulk soovijaid konkursile kahjuks ei mahtunudki. Selle konkursi eripäraks on igas vanuserühmas valik spetsiaalselt konkursile kirjutatud verivärskeid klaveripalu. Selleks korraldatakse enne klaverikonkurssi noorte heliloojate konkurss. Seekord valiti välja Martin Kirsiste, Astra-Irene Susi, Sven-Sander Šestakovi, Kersti Leppiku, Kertu Tähe, Madli Ainsalu, Karin Kuulpaki ja Gerta Raidma klaveripalad. Valikus oli ka Alo Põldmäe spetsiaalselt konkursile kirjutatud pala “Lustlik klaver”. Iga õpilane ja õpetaja kirjutas konkursile ka oma kirjalikke muljeid uutest paladest, et anda tagasisidet.

Võisteldi kuni 8-aastaste, 9–10, 11–12, 13–14 ja 15+ vanusekategoorias. Žüriis olid Alo Põldmäe, Marja Jürisson, Ia Remmel ja noored heliloojad. Välja anti palju preemiaid. Peapreemiad said noorimas rühmas Ella Marie Mäger (Keila MK, õp E. Teppo), Lucas Christopher Varema (VHK MK, õp K. Suss), Oskar Kerge (Kullo, õp L. Kapp), Lagle Levit (Orissaare MK, õp K. Levit), Oleksyi Kostin (Pärnu MK, õp R. Marksalu) ja Lusine Kechek (Lasnamäe MK, õp S. Nesterova). Heliloojad andsid välja ka oma preemiad oma palade kõige enam meeldinud esitajatele. Kogutulemustega saab tutvuda Lasnamäe muusikakooli kodulehel.

55 views
bottom of page