top of page

ERSO edukas Euroopa turnee

Eesti Riiklik sümfooniaorkester oli 20.–27. septembrini Euroopa turneel. Meie rahvusorkester esines Viini Musikvereinis, Linzi Brucknerhausis, Praha Rudolfinumis, Erlangeni Heinrich-Lades-Halles, Vierseni Festhalles ja Bregenzi Festspielhausis. ERSO ees oli peadirigent Neeme Järvi, Erlangenis ja Viersenis dirigeeris Mihhail Gerts. ERSO-ga tegi turnee kaasa maailma tippviiuldaja Nicola Benedetti, Bregenzis ka Ye-Eun Choi. Kavas kõlasid Elleri “Koit”, Bruckneri 4. sümfoonia ja kantaat “Helgoland” ning Sibeliuse viiulikontsert. “Helgolandi” esituses osales ka RAM.

Turnee korraldas suur rahvusvaheline mänedžment IMG Artists. Kontserdid olid menukad ja arvustused kiitvad. ERSO kohta öeldi, et “Baltimaadest pärit vana tipporkestri kõla ongi noobel.” IMG Artists mänedžeri Daniel Leboni sõnul on ERSO väga hea potentsiaaliga orkester. ERSO direktor Kristjan Hallik hindas turneed siiani orkestri üheks edukamaks. Ta ütles: “ERSO turneed on olulised Eesti kõrgkultuurilise kuvandi levitamisel. Eestit teatakse meie heliloojate ja tippdirigentide järgi, meie koorid on tuntud, aga see, et Eestil on sümfooniaorkester, kes esineb regulaarselt tippsaalides nõudlike kavadega, on tugev märk sellest, et Eesti klassikaline kultuur on maailmas väga tõsiseltvõetav.”

ERSO Musikvereinis. FOTO JEUNESSE AUSTRIA

ERSO Musikvereinis.FOTO JEUNESSE AUSTRIA

17 views
bottom of page