top of page

Londoni filharmooniaorkestri uus dirigent

Londoni filharmooniaorkester teatas, et senise peadirigendi Vladimir Jurowski koha võtab 2021. aastal üle Edward Gardner, kellest saab seal üle aastakümnete esimene Briti päritolu dirigent. Viimane britt sel postil oli John Pritchard aastatel 1962–1966. Senine peadirigent Vladimir Jurowski saab emeriitdirigendi staatuse. Gardner pole Londoni publikule võõras nimi. Ta oli 2007–2015 Inglise rahvusooperi muusikaline juht. Tema aega seal mäletatakse kunstiliselt väga rikka perioodina. 2011–2016 oli ta Birminghami linna sümfooniaorkestri esimene külalisdirigent. Alates 2015. aastast on ta Bergeni filharmooniaorkestri peadirigent ning tema ametiaeg seal peaks lõppema 2021. aastal. Gardner on erinevate orkestritega teinud ka hulgaliselt salvestusi Chandose plaadifirmale. Gardner oli Londoni filharmooniaorkestri ees esmakordselt 2003. aastal ning oma esimesi kohtumisi selle kollektiiviga meenutab ta sooja tundega. Eriliselt jäi talle meelde orkestrantide särav ja virtuoosne mäng.

23 views
bottom of page