top of page

Koorikonkursse

Tartu Noortekoor saavutas I koha Vilniuse rahvusvahelisel vaimuliku muusika koorikonkursil “Laudate Dominum”, saades oma esituse eest 93,61 punkti 100-st võimalikust. Koori juhatas Markus Leppoja. Eripreemia saadi kohustusliku laulu, Leedu helilooja Jurijus Kalcase “Laudate Dominum III” parima ettekande eest, mille eest antud maksimumpunktid oli konkursi ajaloo parim tulemus. Viimane valmistas erilist rõõmu seetõttu, et teose autor kuulus žüriisse. Kaks Poola koori – Szczecini poistekoor Slowiki ja Wrocławi tehnikaülikooli kammerkoor saavutasid vastavalt teise ja kolmanda koha. Lisaks konkursile astus koor üles ka festivali kontserdil ning külastas Leedu vabariigi 100. aastapäevale pühendatud üldlaulupidu.

*

Eesti Raadio laulustuudio tütarlastekoor saavutas Kreekas Karpenisis XVII rahvusvaheliselt Antonio Vivaldi nim koorifestivalil kaks esikohta ja kuldmedali noortekooride ja rahvamuusika kategoorias. Koorijuhte Kadri Hunti ja Kaie Tannerit tunnustati konkursi dirigendipreemiatega. Konkursil osales kokku 18 koori Bulgaariast, Iisraelist, Lõuna-Aafrika vabariigist, Lätist, Poolast ja muidugi Kreekast. Meie tütarlastekoor oli ainus Eesti esindaja. Lisaks konkursile anti kontsert Ateena Pauluse kirikus ning Karpenisi konverentsikeskuses.

Eesti Raadio laulustuudio tütarlastekoor koos dirigentidega.

Eesti Raadio laulustuudio tütarlastekoor koos dirigentidega.

*

EMLS-i üle-eestiline poistekoor Kalev (dirigendid Indrek Vijard ja Kuldar Schüts) ja Tallinna ülikooli meeskoor (dirigent Indrek Vijard) osalesid 28.–30. juunil Krakówis rahvusvahelisel koorikonkursil “Cracovia Sacra”. Mõlemale koorile omistati hõbediplom.

Konkursil osales 12 koori Poolast, Sloveeniast, Rumeeniast, Slovakkiast, Lätist ja Eestist. Lisaks konkursile esinesid koorid ava- ja lõppkontserdil ning andsid ühise kontserdi Katariina kirikus.

13 views
bottom of page