top of page

BBC “Cardiff Singer of the World” konkursi tulemused

Ukraina bariton Andrei Kymach (31) on tänavuse BBC “Cardiff Singer of the World” võitja. Esikohaga kaasnes ka 20 000-naelane rahaline preemia. Konkursil osales lauljaid 15 riigist. Finaalis olid veel Hiina, Lõuna-Korea, Ameerika Ühendriikide ja Argentiina lauljad. Kymach sõnas võidu kohta, et see oli tema unistuste täitumine. Juba lapsest peale on ta seda konkurssi jälginud ning noorpõlves ei suutnud veel uskunuda, et võiks kunagi sellel osaleda, rääkimata võitmisest.

Cardiffi konkursi on võitnud sopranid üheksal, metsosopranid ja baritonid neljal ja tenorid kõigest ühel korral. Tuntumad laureaadid läbi aegade on Dmitri Hvorostovski (1989), Anja Harteros (1999) ja Bryn Terfel (1989). Kõige esimesel konkursil 1983. aastal tuli esikohale soomlanna Karita Mattila.

4 views
bottom of page