Sümpoosion Wagneri lavastamisest Bayreuthis

08/09/2019

 

 

 

2.–4. augustil oli Bayreuthi festivaliga traditsiooniliselt kaasneval, Wagneri villas Wahnfriedis peetaval sümpoosionil seekord teemaks “Richard Wagner – draama ja lavastus”. Ettekannetes ja kahekõnedes käsitleti nii Wagneri interpreteerimise minevikku kui ka nüüdisaega, peatudes näiteks Patrice Chéreau, Joachim Herzi, Stefan Herheimi ja Tobias Kratzeri lavastustel. Esinejatest tuleks eriti esile tõsta muusikateatrispetsialisti, ajakirja Opernwelt endist peatoimetajat Stephan Möschi ja Herheimi dramaturgi Alexander Meier-Dörzenbachi. Seekordse festivali uuslavastus oli Kratzeri “Tannhäuser”, mis äratas suurt rahvusvahelist tähelepanu ja tunnustust. Mõned aastad tagasi Estonias lavastanud Kratzeriga vestles sümpoosionil Kristel Pappel. Ürituse viimasel päeval tutvustas oma ideid noor Viinis õppinud lavastaja Valentin Schwarz, kes juba aasta pärast toob Bayreuthi festivaliteatri lavale “Nibelungi sõrmuse”.

Kristel Pappel üle andmas Valentin Schwarzile raamatut oma abikaasast lavastaja Joachim Herzist. FOTO MONIKA BEER

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Loe ka neid

Please reload