top of page

Tõnu Kaljustele ja Lauri Vasarale anti üle ICMA preemia


Tõnu Kaljuste auhinnatseremoonial. FOTO INGO HÖHN https://www.icma-info.com

10. mail anti Luzernis toimunud pidulikul galal üle International Classical Music Awardsi (ICMA) preemiad. Žüriisse kuulus 17 maailma mainekama muusikaajakirja peatoimetajad.

Nüüdismuusika kategooria auhind läks Tõnu Kaljustele Arvo Pärdi nelja sümfoonia plaadistuse eest koos National Forum of Music Wrocławi filharmooniaorkestriga plaadifirmale ECM. Žürii sedastas oma otsust põhjendades, et paljude aastate jooksul on Kaljuste olnud üks kõige viljakamaid ning mõjukamaid Pärdi muusikalise kosmose interpreteerijaid. Kaljuste Pärdi nelja sümfoonia käsitlus ei väljenda mitte ainult rännakut läbi erinevate loomestiilide, vaid helilooja otsingute ja helikeele sügavat mõistmist.

Videokategoorias anti auhind Berliini riigiooperis ettekandele tulnud Mozarti “Figaro pulma” salvestusele, kus peaosas on Lauri Vasar. ICMA žürii nimetas Jürgen Flimmi lavastust leidlikuks ja elavaks, truppi võrratuks ning Gustavo Dudameli dirigenditööd hingestatuks. Lavastuses osalesid veel Marianne Crebassa, Anna Prohaska jpt.

13 views
bottom of page