top of page

Opera Awards 2019


29. aprillil jagati Londonis Sadler’s Wellsi teatris 2019. aasta rahvusvahelisi ooperiauhindu. Nominente oli viimases voorus üle saja. Kõige prestiižikama auhinna, elutöö preemia, võitis legendaarne sopran Leontyne Price, kes on žürii sõnul miljonitele eeskujuks oma imetabase hääletämbri ja ulatusliku repertuaariga. Parima naislaulja tiitli pälvis leedu sopran Asmik Grigorian ja meeslaulja auhinna sai Charles Castronovo. Ooperiajakirja lugejate lemmikuks osutus tänavu Sonya Yoncheva ning parimaks nooreks lauljaks valiti Marina Viotti. Uustulnuka tunnustuse pälvis Maxim Emelyanychev, parimaks ooperidirigendiks kuulutati Marc Albrecht ning parimaks ooperikompaniiks Opera Vlaanderen. Brno Janáčeki festival sai parima ooperifestivali tiitli ning parimaks ooperikooriks tunnistati Moskva suure teatri koor. Parim ooperilavastaja oli tänavu Katie Mitchell ning parim ooperiorkester Londoni kuningliku ooperimaja orkester. Parim ooperisalvestus oli žürii hinnangul Rossini “Semiramide” (Opera Rara) ning parima maailmaeisettekande preemia läks Kurtági teosele “Fin de partie” (Teatro alla Scala). Ooperiauhindade tava sai alguse 2012. aastal ärimehe ja filantroobi Harry Hymani eestvedamisel. Eesmärk pole tunnustada juba tuntud tähti, vaid esile tõsta ja toetada ka talentide järgmist põlvkonda. Neid auhindu peetakse ooperimaailmas Oscarite vääriliseks.

13 views
bottom of page