top of page

Lahkus koorijuht Aivar Leštšinski


Aivar Leštšinski

Aivar Leštšinski

Lahkunud on Eesti kooriühingu kauaaegne muusikanõukogu esimees ja mentor, koorijuht Aivar Leštšinski (14. VII 1958 – 29. IV 2019).

Aivar Leštšinski lõpetas Tallinna riikliku konservatooriumi kooridirigeerimise erialal professor Arvo Ratassepa klassis ja Peterburi kunstiakadeemia I. J. Repini nimelise instituudi kunstiajaloo ja kunstiteaduse erialal. Aastatel 1991–1995 õpetas ta koorijuhtimist Tallinna pedagoogikaülikoolis. Aivar Leštšinski on juhatanud segakoori Noorus, Tallinna ülikooli kammerkoori ja neidudekoori Leelo. Ta oli üle 23 aasta Tallinna Kammerkoori peadirigent ja kunstiline juht, viimastel aastatel juhatas ka Raudtee kultuuriseltsi segakoori ning Tallinna tehnikaülikooli akadeemilist naiskoori. Aivar Leštšinski oli 1999. aasta laulupeo üks dirigente. Ta on kuulunud aastaid nii kammerkooride liidu kui ka naislaulu seltsi juhatusse, olnud 14 aastat kooriühingu mentor ning töötanud pikka aega Eesti kooriühingu muusikatoimkonnas. 2006. aastal omistati talle Eesti Kultuurkapitali aastapreemia, 2016. aastal Arvo Ratassepa mälestusauhind ja 2017. aastal Gustav Ernesaksa fondi peastipendium. Aivari muusikaline nõudlikkus ja täiusetaotlus peegeldus tema kooride kõrges kunstilises tasemes ning konkursitulemustes.

67 views
bottom of page