top of page

Eesti Festivaliorkester Jaapanis

Aprilli lõpus tegi Eesti Festivaliorkester oma peadirigendi Paavo Järvi juhatusel kontserditurnee Jaapanisse. Järvi sõnul on kutse Jaapanisse oluline tunnustus, sest sealne publik hindab klassikalist muusikat kõrgelt.

Jaapanis anti kuus kontserti: 25. aprillil Hamamatsu Act City Concert Hallis, 26. aprillil Fukui Harmony Hallis, 27. aprillil Nagoya Aichi Arts Centeris, 28. aprillil Osaka Festival Hallis, 29. aprillil Hiroshima Bunka Gauken HBG Hallis ja 30. aprillil Tokyo Suntory Hallis. Ettekandele tulid erinevad kavad, mille teoste hulgas oli Erkki-Sven Tüüri “Tormiloitsu“ Jaapani esiettekanne, Pärdi “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks”, Sibeliuse “Finlandia”, 2. sümfoonia ja viiulikontsert, Prokofjevi 1. viiulikontsert ja Tšaikovski 5. sümfoonia. Solist oli jaapani tuntud viiuldaja Midori. Kõik kontserdid olid juba ette välja müüdud.

Paavo Järvi, Midori ja Eesti Festivaliorkester Jaapanis. FOTO facebook.com/estonianfestivalorchestra

bottom of page