top of page

James Levine kaotas kohtuasja MET-i vastu

New Yorgi ülemkohus tühistas kõik James Levine’i esitatud kaebused, mis on seotud eelmisel aastal tema ümber lahvatanud seksiskandaaliga. Levine’i advokaat Edward J. M. Little väljendas suurt pahameelt ja lausus, et MET mitte ainult ei vallandanud Levine’i inetult, vaid trampis porri ka tema 50-aastase karjääri jooksul saavutatud säravad muusikalised tulemused, mis kujundasid MET-ist kõrgel tasemel ooperimaja, mida tunneb tänapäeval kogu maailm. Jätkuvalt kavatsetakse vaielda 5,8 miljoni dollari suuruse kahjutasu üle. Metropolitan Opera lõpetas töösuhte James Levine’iga läinud aastal, kui sisejuurdluse käigus leiti usutavaid tõendeid selle kohta, et dirigent on korduvalt ooperi töötajaid ahistanud ning kasutanud nende suhtes seksuaalset vägivalda. Uurimise käigus intervjueeriti 70 inimest ning selgus, et väärkohtlemine algas juba enne kui Levine MET-i tööle asus. Levine ahistas eelkõige noori, oma karjääri alguses olevaid muusikuid, kelle üle tal oli võim.

29 views
bottom of page