top of page

Eesti koorid võidutsesid Gdanski koorikonkursil

Eesti koorid võidutsesid VIII rahvusvahelisel Gdanski koorikonkurss-festivalil Poolas, noppides noortekooride kategoorias kolm kõrgeimat kulddiplomit ning kuldmedali.

Konkursil oli neli kategooriat. Eestist osales konkursil kolm koori: vanalinna muusikamaja tütarlastekoor (dirigent Maarja Soone), Pärnu muusikakooli noortekoor Agentum Vox (dirigent Toomas Voll) ja Tallinna huvikeskus Kullo tütarlastekoor Ellerhein (dirigent Ingrid Kõrvits). Kõik nimetatud koorid pälvisid noortekooride kategoorias kulddiplomi.

Kõrgeima tulemuse ja kuldmedali pälvis tütarlastekoor Ellerhein. Lisaks sellele kuulutati Ellerhein konkursi parimaks kooriks ning tunnustati grand prix’ga. Vanalinna muusikamaja tütarlastekoori dirigent Maarja Soone pälvis konkursil dirigendipreemia.

Ellerheina lauljad auhindadega. FOTO SIGRID LEPPMETS

17 views
bottom of page