top of page

Artur Lemba stipendiumi laureaadid

Kultuuriminister Indrek Saar andis 19. veebruaril üle Artur Lemba nimelised loomingulised stipendiumid. Esimest korda välja makstava stipendiumi saajad on muusikauurija Anna-Sophia Sevagini ning pianistid Johan Randvere ja Sven Sander Šestakov. Anna-Sophia Sevagini on Eesti muusikaelu ja -ajaloo pühendunud uurija ning mõtestaja, muusikaloos ajakriitiliste ning mõjukate teemade märkaja ning tänapäevases võtmes käsitleja. Johan Randvere on Eesti muusika, sealhulgas Artur Lemba loomingu aktiivne tutvustaja ning interpretatsioonikunsti arendaja ja suunanäitaja. Sven Sander Šestakov on mitmekülgne ja isikupärane muusik, kelle aktiivne huvi klaverimängu, aga ka heliloomingu vastu laiemalt avab ühe uusi muusikalisi maastikke.

Lemba-nimelist stipendiumit hakkab riik välja maksma helilooja teoste kasutamise eest kogutud autoritasudest, kuna Lemba autorõigused kuuluvad riigile. Stipendiumiga toetatakse heliloomingu, klaveri ja muusikateaduse üliõpilaste loomingulist tegevust, aga ka Lemba loomingu või temaga seotud tegevuste uurimist. Ühe stipendiumi suurus on 2000 eurot. Lisaks annab Eesti Kontsert igale stipendiaadile kinkekaardi võimalusega külastada hooaja kuut Eesti Kontserdi kontserti. Stipendiumi valikukomisjoni kuulusid komisjoni esimees, kultuuriministeeriumi muusikanõunik Madli-Liis Parts, liikmed Margus Pärtlas ja Mihkel Poll (EMTA), Ivari Ilja (EIL), Helena Tulve (EHL) ning Kristo Matson (ETMM).

Artur Lemba stipendiumi laureaadid. Foto: EMTA

bottom of page