top of page

Kremerata Baltica saab kaks resideerivat artisti

Gidon Kremer kuulutas esmakordselt oma orkestri Kremerata Baltica ajaloos välja kaks resideerivat artisti, kellega ta plaanib teha tihedat koostööd ja uuenduslikke projekte. Nendeks on XV Tšaikovski-nimelise konkursi laureaat prantslane Lucas Debargue ning läti pianist, 2015. aasta Chopini konkursi finalist Georgijs Osokins. Osokins on juba osaline Kremeri Mieczyslaw Weinbergi projektis. Viimasel ajal ka heliloojana silma paistnud Debargue andis Kremerile uue idee – unustusse langenud poola väärthelilooja Miłosz Magini (1929–1999), kelle loomingut nad koos Kremerataga esitasid ja plaadistasid.

Kremer on tuntud oma koostöö poolest noorte muusikutega. Aegade jooksul on Kremerataga esinenud ja projektides osalenud paljud väljapaistvad muusikud, teiste hulgas Daniil Trifonov, Seong-Jin Cho, Yulianna Avdeeva, Iveta Apkalna, Mario Brunello, Mirga Gražynitė-Tyla jpt.

LUCAS DEBUARGUE

9 views
bottom of page