top of page

Suri Michel Legrand

86-aastaselt suri maailmakuulus prantsuse helilooja ja džässpianist Michel Legrand, kelle loomingust on tuntuim muusika filmile “Cherbourg’i vihmavarjud”. Läinud aasta detsembris pidi ta esinema Tallinnas Alexela kontserdimajas, ent jättis nõrgenenud tervise tõttu kontserdi ära. Pressiesindaja sõnul oli see kolmas esinemine, mille Legrand oli viimase 21 aasta jooksul ära jätnud. Muusikalegend oli pärast haigust siiski tegus ning plaanis aprillis Pariisis kontserte anda. Rohkem kui 50 aastat kestnud karjääri jooksul kirjutas Legrand muusika enam kui 200 filmile ja teleprojektile ning hulgaliselt laule. 1968 pälvis ta esimese Oscari lauluga “The Windmills of Your Mind” filmist “Thomas Crowni afäär”. 1971 ja 1983 järgnes veel kaks Oscarit, vastavalt filmide “Summer of 42” ja “Yentl” muusika eest. Samuti on ta saanud viis Grammyt ja ühe Kuldgloobuse. Muusika filmidele “Cherbourg’i vihmavarjud” (1964) ja “Rochefort’i tüdrukud” (1967) olid heliloojale esimesed Oscari nominatsioonid. Väga tuntud on ka tema muusika filmile “Elada oma elu” (1962). Legrand lõpetas 1952. aastal Pariisi konservatooriumi. Džässpianistina on ta välja andnud mitu heliplaati, neist viimase koos džässilegend Miles Davisega. Ta on esinenud ka dirigendi ja klassikalise pianistina.

13 views
bottom of page