top of page

Kultuurkapitali aastapreemiad ja presidendi teenetemärgid

1. veebruaril anti Balti jaama ootepaviljonis pidulikul auhinnagalal üle Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad eelmise aasta silmapaistvamaile kultuuri- ja sporditegelastele.

Kõigis kaheksas kultuurkapitali valdkonnas kuulutati välja peapreemia ja elutööpreemia laureaadid, lisaks anti üle kujutava ja rakenduskunsti, rahvakultuuri ning audiovisuaalse sihtkapitali aastapreemiad, kokku 38 auhinda.

Olev Oja. Autor/allikas: Sander Koit / ERR

Olev Oja. Autor/allikas: Sander Koit / ERR

Kultuurkapitali aastapreemia suurus on 7000, elutööpreemia 10 000 ning sihtkapitalide aastapreemiad 1500–5500 eurot.

Kultuurkapitali peapreemia laureaadi tiitli helikunsti valdkonnas pälvis Erkki-Sven Tüür viljaka loomingulise tegevuse eest: IX sümfoonia “Mythos”, viiulikontsert nr 2 ja “Solastalgia” pikoloflöödile ja sümfooniaorkestrile. Elutööpreemia laureaat helikunsti valdkonnas on Anne Erm kui Eesti džässielu ülesehitaja ja arendaja ning rahvakultuuri valdkonnas Olev Oja – dirigentide, muusikaõpetajate, koorilauljate põlvkondade kasvataja. Sihtkapitali aastapreemia laureaat helikunsti valdkonnas on Kaie Tanner, kes pälvis koorimuusika aastapreemia koorimuusika pikaajalise arendamise eest ja festivali “Europa Cantat” korralduse eest; rahvakultuuri valdkonnas Cätlin Mägi, kes pälvis pärimuskultuuri aastapreemia parmupillikultuuri propageerimise ja pärimusmuusika noodikogu koostamise eest.

*

President Kersti Kaljulaid andis vabariigi aastapäeva eel 22. veebruaril Arvo Pärdi keskuses üle riigi teenetemärgid tänuks 112 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud Eesti elu paremaks. Muusikutest said tunnustuse helilooja Toivo Tulev, kes pälvis Valgetähe IV klassi teenetemärgi; kandlemängija Tuule Kann, akustik Linda Madalik, muusikud Jaagup Kreem ja Raul Vaigla ning Raplamaa kohaliku kultuuri- ja hariduselu edendaja Urve Uusberg – neile omistati Valgetähe V klassi teenetemärk.

30 views
bottom of page