top of page

Kultuuriministeeriumi uus loomestipendium

Sellest aastast alates hakkab kultuuriministeerium välja andma Artur Lemba nimelist loomingulist stipendiumit, mille eesmärk on toetada heliloomingu, klaveri ja muusikateaduse üliõpilaste loomingulist tegevust, samuti Artur Lemba loomingu või temaga seotud tegevuste uurimist. Artur Lemba (1885–1963) oli Eesti klassikalise muusika üks väljapaistvamaid, pianiste, kõrgelt hinnatud pedagoog ning helilooja. Lemba ooper “Sabina” (1905) ja sümfoonia nr 1 (1908) on eesti muusikaloos esimesed teosed nimetatud žanrides.

Kehtiva autoriõiguse seaduse kohaselt toetab riigile pärimise teel üle läinud autoriõigust ja sellega kaasnevaid õigusi kultuuriministeerium. Sealt laekuvatest autoritasudest stipendiumi makstaksegi. Ühe stipendiumi suurus on 2000 eurot.

Stipendiumitaotluste hindamiskomisjoni kuuluvad EMTA, Eesti heliloojate liidu, Eesti interpreetide liidu, SA Eesti ajaloomuuseumi ja kultuuriministeeriumi esindajad.

Stipendiumitaotluste esitamise tähtaeg oli 31. jaanuar, tulemused selguvad varsti.

25 views
bottom of page