top of page

Genfi pianistide ja klarnetistide konkursi tulemused

29. oktoobrist 14. novembrini toimus 73. rahvusvaheline Genfi konkurss, kus sel aastal olid võistlustules pianistid ja klarnetimängijad. Tegu on maailma ühe vanima rahvusvahelise konkursiga, see asutati 1939. Tänavu oli rekordarv osaleda soovijaid – 418, neist 248 pianistid ja 166 klarnetistid vanuses 14–29 eluaastani kokku 49 riigist. Žürii valikul jõudis lindivoorust edasi 48 pianisti ja 42 klarnetisti, millele järgnes neli vooru Genfis.

Klaverikonkursi žüriisse kuulusid hispaanlase Joaquín Achúcarro juhtimisel teiste hulgas veel Peter Donohoe Inglismaalt, Björn Lehmann Saksamaalt, Andrei Pisarev Venemaalt. Esikoht läks jagamisele 24-aastase prantslase Théo Fouchenneret’ ja 26-aastase venelase Dmitri Šiškini vahel. 26-aastane San Jittakarn Taist pälvis kolmanda preemia.

Klarnetikonkursi žüriisse kuulus seitse tuntud klarnetisti, neist kuulsaimad Romain Guyot Prantsusmaalt ja Kari Kriikku Soomest. Esikoha pälvis 22-aastane itaallane Kevin Spagnolo, talle järgnesid 24-aastased portugallased Vitor Fernandes ja Carlos Ferreira. Järgmisel aastal toimub konkurss löökpillimängijatele ja komponistidele.

8 views
bottom of page