top of page

Donatella Flicki konkurss

20.–22. novembrini peeti Londonis Donatella Flicki nimelist dirigentide konkurssi. Finaalis võtsid Londoni sümfooniaorkestri ees üksteiselt mõõtu Felix Mildenberger Saksamaalt, Harry Ogg Suurbritanniast ja Alexander Colding Smith Taanist. Võistlusrepertuaaris olid muu hulgas Wagneri “Nürnbergi meisterlauljate” avamäng, Prokofjevi 2. viiulikontsert (solist Vadim Repin) ja Kodály “Galánta tantsud”. Žüriisse kuulusid Sian Edwards, Tadaaki Otaka, François-Xavier Roth ja Yan Pascal Tortelier ning muusikuid Londoni sümfooniaorkestrist.

Konkursi võitja on 28-aastane Felix Mildenberger. Lisaks auhinnarahale 15 000 naela saab ta kätt proovida Londoni sümfooniaorkestri abidirigendina, mis võimaldab töötada Sir Simon Rattle’i ning Gianandrea Noseda ja François-Xavier Rothi kõrval. Viimane neist on ka ise varasem Donatella Flicki konkursi laureaat. Seni on Mildenberger töötanud abidirigendina Prantsuse rahvusorkestri juures. 2015. aastal võitis sama konkursi Elim Chan ja finaali kolme parema sekka jõudsid eesti dirigent Mihhail Gerts ja tšehh Jiří Rožeň, 2010. aastal jõudis kolme parema hulka Kristiina Poska.

bottom of page