top of page

Konkurss-festival “Võluhääl”

22.–24. novembrini toimus Orissaares ja kontsertidega selle lähiümbruses III klassikalise häälekooliga noorte lauljate konkurss-festival “Võluhääl”. Festivali eesmärk on tutvustada ja õppida kasutama loomulikku ja tervet häält ning populariseerida klassikalist laulustiili. Konkurssi hindas kolmeliikmeline žürii: Elmo Tiisvald, Kai Rüütel, Piia Paemurru.

TULEMUSED

I vanuserühm, 8–10-aastased: I koht Maarja-Liis Nurja (juh T. Puhvel, Tartu Karlova KKK); II koht Artjom Smirnov (juh R. Bõkova, Ahtme KK); III Kiiri Katrin Vingisaar (juh M. Reimand, Viljandi MK). Eripreemiad: Veronika Jelõkova (juh M. Kondratjeva, Tallinna Tondiraba HK) – julge ja artistliku esituse eest; Kaspar Tolli (juh E. Erm, LS Lõoke) – ilusa ja puhta esituse eest; Luisa Uustulnd (juh E. Erm, LS Lõoke) – parima eesti keele kasutuse eest; Marii Heleen Matesen (juh K. Kiivet, TMKK) – parima a cappella eest; Meribel Tšetšotka (juh S. Grauberg, Paide MTM) – suure klassikalise laulu potentsiaali eest.

II vanuserühm, 11–13-aastased: I koht Silver Piiroja (juh T. Ella, TMKK); II koht Aleksander Aruoja (juh T. Paluoja, Rapla LS); III koht Oliver Leppik (juh H. Rand, Kuressaare GHK Inspira). Eripreemiad: Karl-Vahur Vingisaar (juh M. Reimand, Viljandi MK) – musikaalse ja positiivse esituse eest; Emma Sepp (juh M. Reimand, Viljandi MK) – isikupärase väljendusrikkuse eest; Anette Ella (juh T. Paluoja, Rapla LS) – loomuliku esituse eest; Iris Sepping (juh A. Kann, Orissaare MK) – väga siira, viimistletud ja loomuliku esituse eest; Carola Kaaver (juh A. Kaaver, Pärnu KM) – Schuberti “Hällilaulu” ilusa esituse eest; Lee Holm (juh T. Puhvel, Tartu Karlova KKK) – kandva hääle eest; Oskar Kiilberg (juh T. Ella, TMKK) – sisutiheda ja vaheldusrikka esituse eest.

III vanuserühm, 14–16-aastased: I koht Annabel Soode (juh M. Listra, Tallinna VHK, H.-L. Võsa MK); II koht Parvin Tiks (juh T. Puhvel, Tartu Karlova KKK); III koht Sander Pärn (juh T. Puhvel, Tartu Karlova KKK). Eripreemiad: Joanna-Maria Suurmets (juh T. Puhvel, Tartu Karlova KKK) – parima rahvalaulu eest; Anita Lupina (juh R. Bõkova, Ahtme KK) – Bortnjanski “Arietta” kauni esituse eest.

IV vanuserühm, 17–19-aastased: I koht Karl-Markus Kaiv (juh T. Puhvel, T. Tampuu, Tartu Karlova KKK); II koht Tõnis Sarap (juh T. Ella, TMKK); III koht Annaliis Telgmaa (juh K. Plaas-Kala, TMKK). Eripreemiad: Anastasia Šepilenko (juh T. Ella, TMKK) – ilmeka ja mõtestatud esituse eest; Kert Markus Valdek (juh T. Paluoja, Rapla LS) – muusikateatri lootuse eest; Alger Ahuna (juh T. Puhvel, Tartu Karlova KKK) – väga sümpaatse esinemise eest; Mari Roos (juh K. Kiivet, K. Vähi, TMKK) – rahvalaulu esituse eest.

Juhendaja preemia: Triin Ella (TMKK); kontsertmeistri preemia: Kaur Pennert (TMKK, Paide MTM).

TMKK õpilased konkursil koos juhendaja Triin Ellaga.

TMKK õpilased konkursil koos juhendaja Triin Ellaga.

151 views
bottom of page