top of page

Sergei Dogadin võitis Viktor Tretjakovi nimelise konkursi


30-aastane vene viiuldaja Sergei Dogadin võitis Krasnojarskis toimunud I Viktor Tretjakovi nimelise konkursi. Dogadin, kes on ühe žürii liikme, Boris Kuschniri õpilane, on saavutanud kõrgeid tulemusi ka Tšaikovski, Paganini ja Joseph Joachimi nimelisel konkursil ning ARD ja Shanghai konkursil. Teine koht läks jaapani viiuldajale Chisa Kitagawale ning Hiina esindajale Runyin Zhangile. Kolmanda koha pälvis samuti hiinlane Shucong He. Konkursi žüriis olid Viktor Tretjakov, Boris Kuschnir, Vadim Repin, Natalya Likhopoi jt. Sergei Dogadin on tuntud ka Eesti kontserdipublikule; viimastel aastatel on ta korduvalt soleerinud Põhjamaade Sümfooniaorkestri ees. Eesti publiku esmakohtumine Dogadiniga leidis aset 2000. aastal, kui ta oli 12-aastane imelapse kuulsusega talent ning esines Tartus ja Tallinnas Mendelssohni viiulikontserdiga, samuti koos Eesti-Soome sümfooniaorkestri ja Anu Taliga. 2006. aastal esitas ta 17-aastaselt Tallinnas koos ERSO-ga Barberi viiulikontserdi, asendades haigestunud Viktor Tretjakovi.

15 views
bottom of page