top of page

Daniel Harding pikendas lepingut Rootsi raadio sümfooniaorkestriga

Briti dirigent Daniel Harding pikendas oma lepingut Rootsi raadio sümfooniaorkestriga ning jääb sinna 2022/23. hooaja lõpuni. Ta on selle orkestri muusikaline juht olnud alates 2007. aastast. Lisaks hakkab tema ülesannete hulka kuuluma ka erinevate programmide kujundamine ning uue publiku toomine orkestri juurde. Harding tähistab koostöö jätkumist 11-kontserdilise ringreisiga. Tema sõnul on tänapäeval järjest haruldasem, et dirigendi ja orkestri suhe kümne aasta jooksul mitte ainult ei püsi, vaid ka kasvab ja süveneb. Ta hindab kõrgelt, et suure muusikalise intelligentsi ja kvaliteediga orkestril on pidev tahe edeneda ja kasvada. Rootsi raadio üldjuht Cilla Benkö tõstis esile Hardingi kirge, energiat ja loovust, mis pakub orkestrile ja ka publikule iga päev põnevaid väljakutseid. Lisaks tõstis Benkö esile seda, et Hardingist on kujunenud ka Rootsi raadio saadik, kelle sarnaseid ei ole ringhäälingutel just sageli.

8 views
bottom of page