top of page

Konkurss “Riga piano”


Karina Kostina

14.–16. oktoobrini toimus Riias sealses ajaloolises Väikese gildi saalis VII rahvusvaheline noorte pianistide konkurss “Riga piano”. Üritus on iga aastaga osavõtjate ja riikide arvu poolest kasvanud, sel korral esines üheksas vanuserühmas kokku 83 mängijat. Esindatud oli 17 peamiselt Euroopa riiki, aga ka Hiina, Taiwan, Lõuna-Korea.

Eesti õpilaste tulemused:

Debüüt-kategooria (5–6-aastased): Aleksandra Galushkina – grand prix, Karina Kostina – I koht, Roman Gorbachev – I koht (TMKK, kõigi õpetaja J. Rostovtseva). Juunioride A-vanuserühm (7–8-aastased): Mayla Vernik (Rae HK, õp L. Kaidja) – I koht ja Normunds Leitlandsi auhind, Lorelei Tahk (TMKK, õp J. Rostovtseva) – III koht. Juunioride B-vanuserühmas (9–10-aastased) pälvisid diplomid Nelis Vernik (Rae HK, õp L. Kaidja), Grete Allas (TMKK, õp K. Ratassepp), Melita Timošcuka (TMKK, õp J. Rostovtseva), Kärt Mikalai (TMKK, õp K. Ratassepp). Juunioride C-vanuserühm (11–12-aastased): Jana Potštarjova (TMKK, õp M. Jürisson) – I koht ja eripreemia Vītolsi teoste parima esituse eest, Kadri Meitus (TMKK, õp J. Rostovtseva) – diplom. Seenioride A-vanuserühm (13–15-aastased): Theodor Teppo (TMKK õp A. Juurikas) – II koht ja eripreemia “Juris ja Regina Lusis in memoriam” ja Normunds Leitlandsi auhind, Viola Asoskova (TMKK, õp J. Rostovtseva) – diplom.

30 views
bottom of page