top of page

Eesti elektrooniline muusika Inglismaal


Taavi Tulev. FOTO: Evert Palmets

Taavi Tulev. FOTO: Evert Palmets

Novembri keskel tutvustasid Inglismaal oma loomingut Eesti elektroonilise muusika loojad Hüpnosaurus, HAPE, DJ Ilmajaam ja Cubus Larvik. Ajavahemikus 15.–18. novembrini toimus neli kontserti Londonis, Bradfordis, Glasgows ja Manchesteris. Tuuri korraldaja Iti Tederi sõnul on projekti eesmärk edendada Eesti elektroonilise muusika nähtavust rahvusvahelisel areenil. Programm sai hoo sisse tänu Londoni plaadifirma ja üritustesarja Astral Industries rajaja Ario Farahani soovile Eestis nähtud artiste Inglismaal tutvustada. Viktor Vinogradov ehk DJ Ilmajaam on juba aastaid Walesi festival Freerotation resident DJ. Esmakordselt sai Inglismaal kuulda Aivar Tõnso projekti Hüpnosaurus. Elektroonilise muusika helilooja ja helikujundaja Taavi Tulev esitles üksnes oma loomingut live-techno projektiga HAPE. Ambient-duo Cubus Larvik (Hendrik Kaljujärv ja Karl Saks) esitles albumit “Seisund ja Disain”, mis põhineb Karl Saksi koreograafia soololavastuse helimaterjalil. Karl Saks esines ka tantsulavastusega.

47 views
bottom of page