top of page

Kristiina Poska uuel ametipostil

Maailmas kõrgelt hinnatud Eesti dirigent Kristiina Poska asub hooajal 2019/20 tööle Baseli teatri muusikajuhina. Esmakordselt juhatas Poska Baseli teatris 2018. aastal Stravinski teost “Elupõletaja tähelend”. Peadirigendina juhatab Poska muusikajuhina aastas kaht uuslavastust ja Baseli sümfooniaorkestri uusaastakontserti. Kristiina Poska on lõpetanud Eesti muusikaakadeemia koorijuhtimise erialal ning täiendanud end orkestridirigeerimise erialal Hanns Eisleri nimelises Berliini kõrgemas muusikakoolis. Aastal 2010 osales ta rahvusvahelisel Donatella Flicki nimelisel dirigentide konkursil Londonis ning pääses kolme finalisti hulka. Poska varaseim edukas konkursil osalemine jääb aastasse 2006, mil ta saavutas Ateenas mainekal Dimitris Mitropoulose konkursil orkestri eripreemia. Aastal 2012 pälvis ta kolmanda preemia Nikolai Malko nimelisel konkursil. Berliinis elav Poska on pälvinud tähelepanu nii muusikateatri kui ka sümfooniaorkestri dirigendina. Aastatel 2012–2016 tegutses ta dirigendina Berliini koomilises ooperis. Ta oli selle teatri ajaloos esimene naisdirigent ning esimene eestlasest palgaline dirigent selles majas. Poska oli maailma suurima klassikalise muusika sündmuste andmebaasi Bachtrack 2015. aasta statistika ülevaate põhjal kõige hõivatum naisdirigent.

359 views
bottom of page