top of page

Festival “Peegel peeglis” Moskvas


27. septembrist 9. oktoobrini oli Moskvas festival “Peegel peeglis”, mis oli pühendatud Arvo Pärdi 80. sünnipäevale. Festivali korraldavad Moskva Tšaikovski-nimeline konservatoorium, Eesti suursaatkond Venemaal, Loominguliste algatuste arengufond, Moskva konservatooriumi kammerkoor, Klassikalise muusika stuudio ja MTÜ Kammermuusikud. 27. septembril olid Arvo Pärdi autorikontserdid Andres Mustoneni juhatusel Moskva konservatooriumis. Päevasel kontserdil esines väikeses saalis Hortus Musicus, õhtusel galakontserdil suures saalis konservatooriumi kontsertorkester, kammerorkester ja kammerkoor. 1. oktoobril oli kontsert Moskva Peeter-Pauli katedraalis, kus Pärdi, Pergolesi ja Bachi muusikat esitasid Moskva muusikud. 8. oktoobril astus Skrjabini muuseumis publiku ette kümmekond vene muusikut, kavas peamiselt vene muusika, aga ka Lepo Sumera “Pala aastast 1981” Vladimir Ivanovi esituses. 9. oktoobril astusid Novaja Opera teatri peeglifuajees vene muusikute kõrval üles Iris Oja ja Diana Liiv. Kontserdi kavas olid Arvo Pärdi “Bogoroditse Djevo”, “Da pacem Domine”, “Vater unser”, “Spiegel im Spiegel”, “My Heart’s in the Highlands”, “Fratres”, “Pari intervallo”, “Mozart-Adagio”, “Es sang vor langen Jahren”, “Kaks hällilaulu” ja “Which was the Son Of …”, lisaks ka Purcelli, Shuberti, Mozarti, Brahmsi ja Stravinski muusika.

bottom of page