top of page

BBC filharmoonikud nimetasid ametisse uue peadirigendi


BBC filharmoonikute uueks peadirigendiks saab alates 2019. aasta septembrist Iisraeli päritolu Omer Meir Wellber. Ta võtab ametiposti üle hispaanlaselt Juanjo Menalt, kes oli orkestri peadirigent 2011. aastast kuni käesoleva aasta augustini. 36-aastane Wellber on praegu Dresdeni Semperoperi peakülalisdirigent ja Iisraeli Ra’anana sümfoniettorkestri muusikaline juht. 2020. aasta jaanuaris asub ta seniste kohustuste kõrval ka Teatro Massimo di Palermo muusikajuhi kohale. Wellberi sõnul oli ta Manchesteris baseeruvate BBC filharmoonikute ees esmakordselt käesoleva aasta märtsis ning tundis kohe, et tegemist on väga erakordse orkestriga ning suurepäraste muusikutega. Samuti hindab ta Manchesteri ja terve regiooni kultuurilist rikkust.

bottom of page